Задържаха джамбази, върлували 3 месеца по казанлъшките села

412

Трима души са задържани в РУ „Полиция“ – Казанлък, след серия от жалби за дръзки кражби на домашни животни от оборите в няколко местни села. Първият сигнал е от 29 юли, когато изчезнали 4 телета, последвали още три сигнала от 3 септември, 6 и 7 октомври. Броят на откраднатите животни набъбнал на над 20. Крави, телета, овце, шилета, кози и породист козел, който бил ползван от стопанина му за разплод, били задигани от крадците, които в някои от случаите се отървавали от кучетата-пазачи с помощта на отрова.

Тепърва ще се установява размерът на нанесената щета, но при всички случаи сумата надхвърля 10 бона, коментират запознати с хода на досъдебното производство.

Тартор на крадците се оказал вече осъжданият за аналогични престъпления 27-годишният Евгени Симеонов от село Дунавци, който привлякъл за съучастници 34-годишен жител на село Тулово и 18-годишно момче от павелбанското село Горно Сахране.

Тримата в различни комбинации задигали животните и след това ги продавали, проверява се дали не са действали и по поръчка на собственици на месарски магазини.

Спрямо Евгени, който е задържан за 78 часа с прокурорско постановление, предстои да бъде повдигнато и допълнително обвинение за кражбата на 4 катализатора за автомобили.

Христо ДИМИТРОВ