Делегация от турската община Чорлу пристигна в Стара Загора за фестивала „Августиада“

250

Гостите първо бяха посрещнати в Община Стара Загора

Община Стара Загора днес посрещна 8-членна делегация от турската община Чорлу, водена от кмета Ахмет Саръкурт и президента на Търговско-индустриалната камара Изет Волкан. Те бяха приветствани от зам.-кметовете Иванка Сотирова, Красимира Чахова и Милена Желева, както и от директора на Дирекция „Инвестиции и европейски програми“ Георги Симеонов.

„Добре дошли сте, радваме се, че ще бъдете част от тазгодишното издание на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“, както и ще усетите атмосферата на нашия град и Нощта на изкуствата“, обърна се към гостите Иванка Сотирова.

„Поканата за нас е ценна, защото имаме какво да научим от вас, както и вие от нас. Развиваме успешно сферите на земеделието, туризма, промишлеността, забелязвам, че тук също нещата се случват динамично. Това е предпоставка за доста добро сътрудничество. Стъпка по стъпка съм сигурен, че тези взаимоотношения ще се развиват“, подчерта кметът на Чорлу. Районът е считан за един от основните икономически двигатели на Турция, което предразполага обмяна на опит и добри практики в различни сфери, стана ясно по време на срещата днес, в която се включиха и представители на бизнеса.

Председателят на Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Олег Стоилов и председателят на местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите Вени Петрова споделиха по време на срещата своите впечатления от гостуването в Чорлу, както и резултатите от посещението на местните турски туроператори в Града на липите през септември. Първите групи с туристи вече са факт, подчертаха те.

Турската делегация е гост на Стара Загора по повод официалното откриване тази вечер на 10-ото издание на „Августиада“.

(СН)