Градът на липите ще домакинства на девическите баскетфинали U19

120
Спортна зала "Стара Загора" е готова за оспорваните битки от финалите на Държавното първенство по баскетбол за девойки U19

Общинска спортна зала „Стара Загора“ ще приеме финалите на Държавното първенство по баскетбол за девойки U19. Освен Града на липите кандидат да приеме решителната фаза от шампионата бе и София. Участниците в решителната надпревара са варненският „Черно море Одесос“, столичните „Славия“, „Шампион 2006“, „Септември 97“ и „Левски“, „Берое – Стара Загора“, „Дунав – Русе“, както и самоковският „Рилски спортист“. Мачовете стартират от утре и ще продължат до края на седмицата.

Припомняме, че преди по-малко от месец „зелено-белите“ баскетдами стигнаха до исторически требъл, спечелвайки в един сезон първенството на България, Адриатическата лига и Купата на България. Затова в края на април съвсем очаквано спортна Стара Загора отново се поклони на своите баскетболистки-герои. На площада пред сградата на Общината те бяха посрещнати и приветствани от десетки заралии, а прочувствено поздравително слово произнесе ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. Тя не пропусна и това, че миналата година шампионската титла на България завоюваха и „зелено-белите“ момичета до 12 години, което обещава добра приемственост в отбора.

(СН)