В Старозагорски избирателен район „Демократична България“ отново заложи на конституционалиста доц. Атанас Славов

1908
. Част от кандидатите за народни представители от ДБ след регистрацията на листата в РИК - Стара Загора

Преподавателят по Конституционно право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ доц. Атанас Славов е водачът на листата на „Демократична България“ в Стара Загора. Обединението регистрира днес пълна листа от 22-ма кандидати за предстоящите предсрочни парламентарни избори. След доц. Славов в кандидатската листа са Румен Димитров, Магдалена Овчарова и Иван Лапчев. Петата позиция е за офталмолога д-р Станимир Трошев.

При регистрацията на листата на „Демократична България“ в РИК – Стара Загора, водачът доц. Атанас Славов обяви, че формацията влиза в предизборната кампания със заявката да продължи започнатото в краткия живот на 45-ия парламент. Той акцентира на съдебната реформа, мерки за развитие на икономиката, подпомагане на бизнеса, в това число и увеличение на прага за регистрация по ДДС. „Това са всички мерки, които залагаме в голямата програма на „Демократична България – „Свобода, законност, модернизация“. По този начин България ще се върне отново на пътя на развиващите се държави“, заяви доц. Атанас Славов.

Кандидатите от листата на „Демократична България“ изразиха увереност, че обединението е доказало своята важна роля като двигател на реформите. Водачът на листата на ДБ предрече, че формацията ще бъде ключът за стабилно правителство, с ясен и категоричен курс към реформи, връщане на върховенството на закона и свободата на бизнеса. „Всичко е в ръцете на българските граждани. Аз обаче вярвам, че „Демократична България“ ще бъде гарант за последователност на реформите, прозрачност и законност в управлението. България наистина може много повече“, категоричен бе Славов. Той отново напомни ангажимента, че формацията ще търси подкрепата на енергетици и миньори от комплекса „Марица изток“. „Демократична България“ има визията, експертизата и готовността да работи приоритетно по тази тема, касаеща не само Стара Загора, а страната изобщо. Усилията ни ще бъдат насочени в посока да не бъде загубено нито едно работно място“, посочи доц. Славов.

Живко ИВАНОВ