„Воля“ даде заявка поне за един евродепутат в бъдещия ЕП

374

„Подкрепата на Мари Льо Пен е ясна индикация, че ние сме истинските патриоти“, подчерта старозагорският депутат Кръстина Таскова

„С целенасочена работа и подкрепата на нашите симпатизанти си поставяме целта партия „Воля“ да излъчи поне един евродепутат“. Това разкри за медията ни в контекста на предстоящите европейски избори народният представител на формацията Кръстина Таскова. Тя обясни още, че на проведена в понеделник среща между партньори на партията във формата „За Европа на нациите и свободата“ са били разисквани основните акценти на предстоящата кампания. Таскова подчерта, че „Воля“ ще се бори за по-силен ЕС от този в момента, който по думите й е доведен до това положение от слабите лидери.

Старозагорският депутат от партията на бизнесмена Веселин Марешки подчерта, че подкрепата на Мари Льо Пен е била ясна индикация за това коя партия в България е наистина патриотична. „С подкрепата си нашите европейски партньори дадоха ясно да се разбере, че ние сме истинските български патриоти в парламента“, категорична бе Таскова. Тя съобщи още, че посещението на Мари Льо Пен е било знаково и поради факта, че тя е дошла директно от Италия, където се е срещнала с вицепремиера и вътрешен министър Матео Салвини. „Мари Льо Пен е изключителен лидер, чиято подкрепа бе особено важна за „Воля“. Тя сподели на срещата с нас, че е запозната със случващото се в страната и ни поздрави за работата ни в името на националния интерес на България. Това бе знаково посещение за страната, в период, в който липсваха всякакви добри новини във вътрешнополитически план“, допълни Кръстина Таскова.

Междувременно стана известно, че „Воля“ ще сезира главния прокурор Сотир Цацаров за изказване на председателя на парламентарната комисия за борба с контрабандата Емил Димитров, в което той посочва, че на пазара на горивата има субекти, над които е разпънат чадър. „Това са твърдения, които следва да бъдат изяснени. Като част от управляващата партия „Обединени патриоти“ и като председател на комисията за борба с контрабандата Димитров е човекът, който трябва да има куража да назовава нередностите. Вместо това виждаме, че той бяга от конкретика, поради което ние сезираме главния прокурор, за да научат българските граждани истината“, подчерта Кръстина Таскова.

Пред медията ни тя потвърди информацията, че партията е обсъждала имената на президента Румен Радев и омбудсмана Мая Манолова като потенциални кандидати за кмет на София. В тази връзка Таскова посочи, че държавният глава има интересни идеи, за които обаче възможностите на президентската институция се оказват тесни. „Ние смятаме, че Румен Радев и Мая Манолова могат да бъдат много по-полезни, ако се кандидатират за кметове на столицата“, аргументира позицията на „Воля“ Кръстина Таскова.

Живко ИВАНОВ