„Берое“ – с първи гол и „хикс“ на турска земя

55

Следващата контрола на заралии е на 27 януари срещу „Македония Гьорче Петров“

Футболният „Берое“ завърши при резултат 1:1 в третата си контрола в Турция срещу „Подбескидже“. Поляците откриха преди почивката чрез Гоку, а Васил Василев изравни през второто полувреме.

Спас Георгиев нанесе удар в 7-ата минута, но вратарят на поляците спаси. Есекиел Бонифацио стреля от фал в 17-ата минута, но право в ръцете на Иван Караджов. „Подбескидже“ поведе в резултата с гол в 19-ата минута. Роман Гоку направи двойно подаване със свой съотборник, след което излезе на удобна позиция в наказателното поле на заралии и вкара топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Иван Караджов. Четири минути по-късно Денислав Станчев излезе на добра позиция в наказателното поле на поляците, но ударът му бе отразен от Матвей Игонен. В 35-ата минута Симеон Мечев центрира от фал в наказателното поле на „Подбескидже“, където Педро Енрике се размина с топката на сантиметри и тя излезе в аут. В 42-ата минута пред Тонислав Йорданов се откри добра възможност в наказателното поле на поляците, но ударът му бе блокиран.

В 66-ата минута Спас Георгиев отправи много хубав далечен удар, който обаче бе отразен от вратаря на полския отбор. След това Тонислав Йорданов подаде към Калоян Кръстев, който бе на отлична позиция, но ударът му отново бе спасен. В 74-ата минута Яното стреля от фал, но в ръцете на Караджов. Три минути по-късно Серкан Юсеин отправи далечен удар, но над напречната греда в аут. „Берое“ успя да изравни резултата в 79-ата минута, когато Васил Василев се възползва от груба вратарска грешка.

Следващата контрола на „Берое“ е на 27 януари срещу „Македония Гьорче Петров“…

(СН)