„Берое – Стара Загора“ ще участва в турнира Еврокъп

62

Вицешампионът на България „Монтана 2003“ пък отново ще играе в Адриатическата лига за жени, турнир, който заралийки вече са печелили…

Европейската федерация по баскетбол – ФИБА Европа, потвърди участието на българския шампион за жени „Берое – Стара Загора“ в турнира Еврокъп. Нещо повече, централата публикува отборите и схемата на състезанието. „Зелено-белите“ ще се включат директно в редовния сезон на надпреварата, като попадат в Конференция 1 заедно с отбори от Гърция, Турция, Румъния, Полша, Унгария, Словакия, Литва и Израел. Жребият ще се проведе на 15 юли, петък, в Мюнхен, Германия.

Общо 52 отбора започват надпревара в турнира Еврокъп, а още 6 ще се включат директно към редовния сезон от Евролигата на ФИБА. Съставите ще бъдат разделени в две конференции на географски принцип. В редовния сезон ще участват максимум 48 отбора, разпределени в 12 групи по четири.

Всяка от двете конференции включва по 19 клуба, които получават място директно в редовния сезон, на базата на класирането си в своите национални първенства. Останалите 10 места ще заемат победителите от квалификационните двойки, които ще играят на разменено гостуване.

Вицешампионът на България „Монтана 2003“ пък отново ще участва в Адриатическата лига за жени, турнир, който заралийки вече са печелили…

(СН)