Безредици пред Народното събрание

773

Протестиращи от ПП „Възраждане“ се опитаха да влязат в сградата

По обяд днес площадът пред Народното събрание се напълни с протестиращи срещу зелените сертификати и противоепидемичните мерки. Организатори са ПП „Възраждане“, които обявиха, че в парламента се говори за готвено затваряне на държавата до дни. Около 13 часа

напрежението се покачи, след като множеството успя да пробие кордона в опит да влезе в сградата. Участници в митинга се качиха на стълбището пред парадния вход на парламента и започнаха да блъскат по прозорците на вратите. Те обявиха, че днес ще влязат „мирно“ да говорят с депутатите, а утре вече „ще ги изнесат напред с краката“. И призоваха полицаите, вместо да се опитват да ги възпират, да вървят с тях.

Междувременно вътре в сградата, депутатите от партията опитаха да отворят пътя за протестиращите, предаде tribune.bg.

Площадът е огласен от викове „Оставка“.

Излъчвани от мястото кадри показаха как няколко души бяха извадени от тълпата след като им прилоша. Най-вероятно има и ранени, съобщи NOVA NEWS.

Полицията е подготвена за ескалация на напрежението. На място има и водно оръдие. Предварително се чуха и предупреждения, че призив за нахлуване в парламента ще се счита за опит за преврат, което ще развърже ръцете на МВР.

„Опитахме с добро, но те не искат да слушат. Избрали са да са национални предатели. Няма да позволим пазарлъци, ние сме тук, за да кажем стига, искаме свобода. Мина времето за аргументи, две години се опитваме да водим спорове по отношение на този фарс“, прозвуча преди това от трибуната.

От партията заподозряха инсцениране на КСНС, за да може властта да се скрие и карантинира за днешния им протест.

По предварителни данни на партията в протеста трябва да участват около 10 хиляди души от цялата страна.

Организаторите обявиха пандемията за „фарс“ и поискаха да няма никакви мерки.

В материала е използвана информация от dariknews и tribune.bg