Ще ремонтират четвъртокласен път между чирпанските села Винарово – Могилово за близо 4 млн. лева

139

С първа копка днес кметът на Чирпан Ивайло Крачолов даде старт на основния ремонт и реконструкция на участък от общинския път, свързващ селата Винарово и Могилово. Средствата в размер на близо 4 млн. лв. за инфраструктурния проект са от бюджета на МРРБ. Това е най-голямото финансиране за основен ремонт на четвъртокласен път за последните 40 години в община Чирпан, съобщиха от Общината.

„Започна дългоочакваният основен ремонт от могиловци, винаровци, стоянзаимовци, изворовци. Пътят SZR1226 е един от приоритетите в инфраструктурното подобряване на община Чирпан. Още в началото на мандата казахме, че залагаме 10-годишна програма за развитие и поетапно я реализираме. След близо 3-годишните усилия на общинското ръководство стигнахме до тази първа копка“, заяви пред събралите се могиловци, винаровци и гости на церемонията кметът Ивайло Крачолов.

Той благодари на всички работили по проектирането, решените геодезични проблеми и за ежедневното взаимодействие с шест институции, за да се финализира проектът.

Ивайло Крачолов информира присъстващите за одобрението на ремонт на пътя гр. Чирпан – с. Ценово, на стойност 3 млн. лв. за първите 3 км, които са в най-тежко състояние. „В момента проектираме пътя с. Гита – с. Осларка, и отбивката за с. Държава, в плановете ни са проектирането на пътя с. Изворово – с. Стоян-Заимово – с. Могилово. В рамките на 6-7 години напълно е реалистично да ремонтираме всичките си IV-класни пътища. В селата Винарово и Могилово направихме ремонт на тротоарите, тече ремонтна дейност в с. Зетьово, Златна ливада, Целина и др., за общинското ръководство са важни малките населени места и правим възможното, въпреки трудностите“, подчерта кметът.

Отец Иван благослови начинанието, което стартира с ритуал „първа копка“, направена от кмета Ивайло Крачолов и Татяна Чаръкчиева, представител на дружеството-изпълнител на ремонта.

(СН)