Ще повишават уменията на училищни директори и психолози за безопасна среда за младите хора

725
Поредният сигнал за бомба, подаден в старозагорско училище, на които педагозите бяха оставени сами да вземат решения

На 7 юни, сряда, от 15:00 до 16:00 часа в зала „П. Р. Славейков“ на общинска администрация, ОДМВР – Стара Загора, и МКБППМН организират обучение за усъвършенстване и повишаване на професионалните умения на директори на образователни институции, педагогически съветници, училищни психолози и други, чиято работа е свързана с малолетни и непълнолетни. Целта е постигане на положителни резултати в противодействието на детската престъпност и осигуряване на безопасна среда за децата, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Като водещ лектор е поканен инспектор Петьо Петков от сектор „Противодействие на уличното разпространение на наркотични вещества“ към СДВР. Той ще се включи с презентацията „Всички заедно срещу наркотичните вещества“.

Събитието се реализира след проведена работна среща между директора на ОДМВР – Стара Загора, и административния ръководител на Районна прокуратура – Стара Загора, на която са обсъдени основни тенденции на развитие на младежката и детска престъпност и е предложена конкретна дейност по линия на превенция срещу разпространението на наркотични вещества сред подрастващите.

Обучителният семинар е във връзка с изпълнение на план-програмата за дейността на МКБППМН за 2023 година, целяща повишаване на сигурността на децата, превенция и ограничаване на противоправните деяния от малолетни и непълнолетни, уточняват още от пресцентъра на Общината.

Към момента не е известно дали по време на форума на училищните директори ще бъде разяснено и как да действат по време на сигнали за бомби, в какъвто ужас беше хвърлено педагогическото съсловие през март тази година. И когато директорите бяха оставени сами са вземат решения дали да прекратят учебните занятия.

(СН)