Шест хорови формации от Стара Загора се включват в Националната инициатива „България пее“

329

Концертът ще е на 16 април в Лапидариума на РИМ, входът е свободен

На 16 април, събота, от 16:30 часа в Лапидариума на Регионален исторически музей – Стара Загора, ще се проведе хоров концерт, част от Националната инициатива „България пее“.

Инициативата е на Български хоров съюз за популяризиране и поставяне на хоровото пеене във фокуса на общественото внимание, а на местно ниво организатор е Община Стара Загора със съдействието на НЧ „Родина-1860“.

Шестото издание на „България пее“ ще се проведе от 15-и до 17-и април 2022 година на територията на цялата страна.

Целта на инициативата е да покаже принадлежността на хиляди българи към това въздействащо изкуство, да представи красотата, богатството и колорита на хоровото майсторство в България по нов начин и в нов мащаб, както и да обедини хоровете от страната в името на обща идея.

В старозагорското издание на „България пее“ ще вземат участие шест старозагорски хорови формации: Детско-юношески хор при НУМСИ „Христина Морфова“ с диригент Стефка Минкова, Детско-юношески народен хор „Жарава“ при НЧ „Родина-1860“ с диригент Даниела Дюлгерова, Дамски камерен хор „Библиофония“ с диригент доц. Дончо Донев при Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Вокална формация „Усмивки“ при НЧ „Родина-1860“ с ръководители Жанина Янкулова и Елена Маликатова, Туристически хор „Средногорски звуци“ с диригент Емил Минев и Смесен хор „Родина“ при едноименното читалище с диригент Емил Минев.

Входът за събитието е свободен.

(СН)