Шести национален конкурс за детска рисунка „Моят празник“ организират в Града на липите

245

Шести национален конкурс за детска рисунка „Моят празник“ стартира в Стара Загора. Организатори са Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР).

Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2021/2022 г. на Министерство на образованието и науката, а идеята е да се даде възможност за изява на творческите заложби на българските деца, както и да се стимулира техният интерес към традиционни, национални, фолклорни и семейни празници в България.

В миналогодишното пето издание участваха над 400 рисунки от цяла България.

В конкурса могат да вземат участие деца от училища, школи и извънучилищни звена. Той се провежда в две възрастови групи 7-10 години и 11-15 години и е индивидуален. Всеки участник може да представи до две творби в съответната възрастова група. Жанровият обхват е живопис или графика, а материалите и техниката са по избор на авторите. Форматът на творбите трябва да е 35/50 см (без паспарту).

Всяка творба трябва да съдържа следната информация: трите имена на автора – точен адрес, телефон и e-mail за връзка, възраст, ръководител, училище, школа, извънучилищно звено.

Крайният срок за изпращане или предаване е 4 ноември 2021 г. на адрес: Стара Загора, ул. „Захарий Княжески“ 71, ет. 3, ЦПЛР. Допълнителна информация може да бъде получена на тел.: 042 629 062 и 042 638 698.

(СН)