Шествие на стотици деца ще извести запалването на коледните светлини в Казанлък

221

Днес, 9 декември, от 16:30 часа на централния площад „Севтополис“ ще бъдат запалени коледните светлини на елхата и в целия Казанлък.

Малко преди това ще започне празничното шествие на стотици казанлъшки деца. Те ще дефилират по централните улици в карнавална премяна и ще поздравят на празничната сцена своите съграждани. С „Коледен блясък в Казанлък“ е наречено тържеството им, в което момичета и момчета от казанлъшки детски градини и училища и техни преподаватели ще съживят приказни герои и ще влязат в необичайни роли. След празничната коледно-новогодишна фиеста ще бъде посрещнат добрият старец – Дядо Коледа, след което ще следва празнична заря.

От Общината съобщиха, че празничното шествие ще започне от 16:00 часа и ще премине по следния маршрут: от кръстовището на бул. „Христо Ботев“ и бул. „23-ти пехотен Шипченски полк“, покрай кръговото кръстовище на ул. „Бачо Киро“, по бул. „Розова долина“ до площад „Севтополис“.

За безопасното преминаване на колоните с деца по упоменатия маршрут за един час движението на МПС-та в посочените участъци ще бъде спряно.

В 17 часа днес и пред Кметството на казанлъшкото село Енина ще бъдат запалени светлините на коледната елха. Тържеството ще бъде съпътствано от коледен базар, кулинарен конкурс за най-вкусни „Енински сармички“ и концертна програма.

(СН)