Чистката продължава: Уволниха директорката на Българската агенция за инвестиции

447
Десислава Трифонова

Бях унизена, това е чист реваншизъм, каза Десислава Трифонова

Служебният министър на икономиката Кирил Петков съобщи, че бившият дългогодишен директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев се завръща начело на агенцията. Петков обясни смяната с търсенето на професионализъм.

Малко след новината обаче бившата вече директорка на БАИ Десислава Трифонова нарече действията на служебния министър реваншизъм и съобщи, че е уволнена без причина и предизвестие, предаде tribune.bg.

„Сутринта в 11 часа г-н Стамен Янев нахлу като мутра в кабинета ми и бях изгонена като ми беше връчена заповед на министър Петков за освобождаване без мотиви, предупреждение и мотиви“, обясни Трифонова. Тя заяви, че ако мотив е несправяне с работата й, вече бившата шефка на БАИ го посъветва да види резултатите – за миналата година има сертифицирани над 1 милиард проекта.

„Това е абсолютен рекорд за последните 6 г. За първото тримесечие има сертифицирани проекти за 800 млн. лв. Плановете ни бяха до края на годината да направим още по-голям рекорд и да достигнем 1,5 млрд. лв“, заяви Трифонова, която беше назначена на поста миналия ноември.

Тя подчерта, че не е била извикана на среща с министъра и не го познава. Заяви още, че е „под достойнството“ й да се занимава с темата, но настоя за „правдоподобно обяснение“ от министъра: „Ако това не е реваншизъм, аз не знам какво да нарека „реваншизъм“ – да гоним хора, които работят. Няма нередности по моята дейност, няма проверки вътре в агенцията и срещу агенцията. Няма професионални мотиви за моето махане, не съм член на ПП ГЕРБ и на нито една партия“, допълни Трифонова.