Чирпан чака туристи от Израел

132
Кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов с посланик Йорам Елрон

Първите израелски туристи, които ще посетят община Чирпан, ще дойдат от българското Черноморие след дни. Това са обсъдили на среща в София кметът на Чирпан Ивайло Крачолов и посланикът на държавата Израел Йорам Елрон. Двамата са разговаряли за възможностите за сътрудничество, като акцентът е бил партньорство в сферата на туризма.

Впечатлен от природните дадености на община Чирпан, от музеите, празничните събития и винарните, дипломатът определил Чирпан като „лавандуловата столица“ на България и подчертал радостта си от визитата край лилавите плантации. В срещата е участвал и представителят на туристическата браншова организация на Израел Цачи Самия, който презентира на международния форум в Чирпан интересите на пътуващите в България свои сънародници.

„Вниманието на израелските туристи ще бъде привлечено от лавандулата, от най-стария манастир в Европа „Свети Атанасий“ в Златна ливада и от винените турове в района. Журналисти през септември ще посетят община Чирпан с цел промотирането на района като туристическа дестинация“, заяви кметът след срещата. Той е запознал посланик Йорам Елрон и с важните проекти за общината и стратегията за туризъм.

(СН)