„Четяща Стара Загора“ ще събере любителите на книгите за 17-и път

255

17-ото издание на Маратона на четенето „Четяща Стара Загора“ ще се проведе тази година присъствено и онлайн през април. Негови инициатори са отново Библиотека „Родина“, Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и Община Стара Загора, а в програмата са предвидени разнообразни, интересни и забавни инициативи през целия пролетен месец.

Участието в „Четяща Стара Загора 2022 г.“ е еднакво насърчително и за деца, и за възрастни. За всички, които обичат книгите и имат желание да споделят любовта си с останалите.

Кулминацията на Маратона ще е на Велика сряда, 20 април – от 10:00 до 15:00 часа, когато груповото, няколкочасово четене ще се проведе в центъра на Стара Загора. Библиотекарите от „Родина“ обещават през целия април среща с уважавани и нашумели български творци. Сред очакваните автори са Георги Господинов, Христо Карастоянов, Стела Даскалова, Катя Антонова, Вал Стоева, пътешествениците Максим и Стефан Иванови.

Информация за организираните инициативи по време на Маратона от колективи, организации, фирми и др., както и заявки за участие в Празника на книгата и четенето на 20 април се приемат на е-mail: lib@rodina-bg.org mailto:lib@rodina-bg.org, или съобщете на GSM: 0886 463 731, 0884 477 915. Програмата ще се актуализира ежедневно.

Припомняме, че „Четяща Стара Загора“ е част от Националната програма „Четяща България“ и от „Походът на книгите“, организиран ежегодно от Асоциация „Българска книга“ и Българската библиотечно-информационна асоциация и е част от Културния календар на Община Стара Загора.

(СН)