Четвъртокласници засадиха 150 цветя в центъра на Стара Загора

202

Четвъртокласници от Второ ОУ „П. Р. Славейков“ се включиха днес в акция по зацветяване в центъра на Стара Загора. В пространството пред Универсалния магазин те посадиха общо 150 многогодишни растения, подходящи за сянка – хойхера, хоста и хемерокалис, както и почвопокривни – глехома и дихондра. Инициативата е на Община Стара Загора, съвместно със Съюза на архитектите в България – дружество Стара Загора.

„Днешната акция е продължение на творческите срещи, които организираме съвместно със Съюза на архитектите в България – дружество Стара Загора. Идеята е да дадем възможност на най-малките да се включат в направата на града ни още по-красив. По този начин да им покажем, че трябва да се грижим за средата около нас и да пазят направеното, което е за всички“, заяви по време на цветната акция главният архитект на Община Стара Загора Виктория Грозева. Предвижда се кампанията да стане ежегодна, което да допринесе за това Стара Загора да стане още по-красива и зелена.

Преди започване на дейностите учениците бяха запознати с технологията на процеса по засаждане на растенията.

Звено „Озеленяване и комунални дейности“ към Община Стара Загора ще има ангажимента да поддържа засадените многогодишни цветя. Площите бяха покрити с естествен мулч за запазване на влагата и предпазване от плевели.

(СН)