Чашка кафе за 55 стотинки донесе 50 000 лв. на старозагорка

177
Победителката в последното издание на лотарията, организирана от НАП, Наделина Колева получи чека си за 50 000 лева от Росен Бъчваров в Стара Загора

НАП спират лотарията с касовите бонове, изпълнила си била мисията

Чашка кафе на стойност 55 стотинки, закупена от магазинче на центъра на Казанлък, донесе 50 000 лв. награда от лотария на НАП за старозагорката Наделина Колева.

Дамата, която е зодия „Овен“, е възпитаник на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ в Стара Загора и има завършена магистратура по банков мениджмънт във Варненския институт по икономика.

Наделина регистрирала общо 6040 касови бележки на сайта на лотарията, която се проведе за трети и последен път.

Печелившият отрязък получила на 1 август, когато била в служебна командировка по улиците на Града на розите и автоматите „Калашников“.

При изтеглянето на печелившия QR-код търсила отрязъка близо 20 минути в купчината, събрана не без помощта на приятели.

Признава, че се включила в началото почти на шега, след като миналата 2018 г. регистрирала около 200 касови бележки и, разбира се, не спечелила нищичко.

В живота си не играе тото, не си купува билетчета от различните лотарии, тъй като просто не вярва в чудеса от подобен род.

Чека с наградата връчи в Стара Загора комуникационният шеф на НАП Росен Бъчваров, който обясни, че сумата ще бъде надлежно обложена с данък от 10 процента. Засега родената през 1980 година Наделина Колева се въздържа от подробности за намеренията си по начина на харчене на сумата. При всички случаи обаче възнамерявала да ги инвестира в образованието на 16-годишната си дъщеричка, която върви по нейните стъпки и вече е десетокласничка в елитната Търговска гимназия.

„Няма да скрия, че предколедно се вълнувам, не съм очаквала да бъда победителка в тази лотария, още повече че точно преди година имах достатъчно свои лични проблеми“, сподели тъмнокосата призьорка, която е представител на българска компания, производител на стоки за траурни церемонии.

Около половин милион българи са взели участие в третото и последно издания на лотарията, регистрирани са били 22 059 800 касови бона за покупки на стойност близо четвърт милиард, коментира Росен Бъчваров.

По думите му в трите поредни години в лотарията са участвали около 5 млн. българи.

Две награди от по 50 000 лв. и лек автомобил са били дадени на тримата печеливши за трите сезона, първа с новичка кола се поздрави 42-годишната жителка на Панагюрище Иванка Кавъркова в края на 2016 година, която спечели с бон за 1.80 лв.

Във второто издание победител стана столичанката Дарина Добринска с бележка за покупка на стойност 4.13 лв.

Христо ХРИСТОВ