Части от труп влетяха в купе на „Ауди“

1143
Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов (вдясно) и директорът на ОД на МВР Стоян Стоянов изнесоха подробности около кървавия екшън и за пореден път отправиха апел към водачите да карат с разумна скорост в тъмната част на денонощието

Глава и част от горните крайници на загинал при пътно произшествие буквално влетели през разбитото предно стъкло на лек автомобил „Ауди А8“, торсът на жертвата изхвърчал върху покрива, а долните крайници били намерени на две различни места по асфалта, съобщиха от прокуратурата в Стара Загора.

Ужасяващият инцидент е станал около 18:40 часа на 15 февруари по главен път II-66 от Стара Загора за Нова Загора, на метри от крайната табела при ограничение на скоростта от 50 км /час.

Зад волана на лекия автомобил е бил 37-годишен старозагорец, който изпаднал в шок от случилото се. В ступор бил и спътникът му, който е получил леки наранявания при съприкосновението на останките в тялото му. Двамата все още не могат да се отърсят от кървавата гледка, коментира окръжният прокурор Дичо Атанасов. Тепърва ще се установява с каква скорост се е движело аудито, нямало данни за злоупотреба с алкохол или наркотици. В останките от жертвата, на видима възраст около 60 години, не са намерени документи за самоличност. Работи се по няколко възможни версии, включително и за самоубийство, тъй като автомобилът се е предвижвал в платното за изпреварване.

Загиналият се е появил изневиделица, водачът не е имал никаква възможност да намали или спре, коментират запознати с обстановката. В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1 от НК. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа по закона за МВР, уточни директорът на ОД на МВР – Стара Загора, Стоян Стоянов.

Христо ХРИСТОВ