Художници отбелязаха 65 години организиран живот

89
С 66 творби на 45 автори старозагорските художници отбелязаха 65 години организиран живот в Града на липите

С 66 творби на 45 живописци и скулптори старозагорските художници отбелязаха 6 и половина десетилетия организиран живот, честването стана по време на превърналия се в традиция „Есенен салон“ за празника на града 5 октомври. Домакин по традиция беше култовата зала „Байер“, където жури с председател д-р Пламен Петров, директор на казанлъшката Художествена галерия, обяви носителя на тазгодишната награда Пламен Кирилов, който получи плакета „Тракийски конник“, дело на Александър Козаров.

Първа награда от „Есенен салон 2022“ заслужи художникът Пламен Кирилов

Награда за млад автор получи Миглена Колева, а грамоти за номинации отидоха при Дамян Баев и майстора на гигантски пясъчни фигури Георги Златев.

На събитието, организирано от Община Стара Загора и Съюза на българските художници – Стара Загора, поздрав отправиха началник-отдел „Култура“ Диана Атанасова, председателят на местното представителство на СБХ Милен Алагенски, д-р Пламен Петров и главният уредник на Художествена галерия – Казанлък, Катя Христова. На форума присъстваха десетки ценители на изкуството от региона.

Христо ХРИСТОВ