Хиляди старозагорци се включиха в голямото чистене в събота

87

От пресцентъра на Община Стара Загора съобщиха, че и тази година хиляди старозагорци са се включили в националната кампания „Да изчистим България заедно“ в събота. Служителите на Общинска администрация са дали своята лепта за приветливостта на част от най-големия парк в града – „Митрополит Методий Кусев“. Те са успели да съберат над 40 кубични метра отпадъци, сред които автомобилни гуми, домакински и други пособия.

Общината осигури за съботния ден 5 хил. броя полиетиленови чували и 2 хил. чифта ръкавици за еднократна употреба, с които желаещите граждани да освежат различни паркове, градини, детски площадки и други предпочитани за разходка и отмора зони. Отново подкрепа в инициативата са оказали представители на различни държавни и местни институции, неправителствени организации, колективи от училища и детски градини, фирми, както и близо 1 300 доброволци. Жители на 18 села от общината също се включиха и почистиха в населените си места.

Същия ден участвалите в кампанията казанлъчани са успели да съберат над 95 тона боклук. Близо 10 тона боклук са били извозени само от района на Тракийската могила над язовир „Копринка“. Разчистени са били и общо 5 нерегламентирани сметища – 2 – по пътя от Казанлък към язовира, и 3 – на пътя, западно от Военното поделение в града.

(СН)