Хиляди дадоха старта на Beerфестът в Стара Загора снощи

1391

Под звуците на хубава музика качествено пиво ще се лее до 3 септември на поляната на парк „Загорка“

Вчера, 30 август, поляната на парк „Загорка“ в Стара Загора събра хиляди посетители за първата вечер на осмото издание на Beerфестът, които се насладиха на качествено пиво и вкусно мезе под звуците на страхотна музика. Старт на първата вечер от петдневното събитие дадоха Beyonce Tribute от Стара Загора. Музикалната вечер продължи с уникалното преобразяване на великобританеца Tony as Robbie Williams, а след това сцената озари прекрасната Мария Илиева и завърши подобаващо с Pavell & Venci Venc.

Както всяка година входът за фестивала е свободен, като до 3 септември Beerфестът ще предложи още много незабравими изживявания с любими български и чужди хитове, споделени с добра компания, вкусни мезета, свежо пиво, както и специално разработени за фестивала бирени алкохолни и безалкохолни коктейли. За посетителите и гостите на фестивала са подготвени още и инициатива за насърчаване на рециклирането „Бира за смет“, както и специално обособени кътове за снимки и други тематични зони.

„Радвам се, че поляната и тази година оживява с всички вас. Поздравявам ви сърдечно от името на кмета Живко Тодоров. Пожелаваме ви пет невероятни вечери, изпълнени с хубава музика и много настроение. Насладете се на споделено време с приятели и семейство! Забавлявайте се със сърце и разум – използвайте безплатните автобусни линии“, сподели от сцената при откриването на тазгодишното издание на Beerфестът Милена Желева, зам.-кмет на Стара Загора. Гости на откриването бяха още зам.-кметовете Красимира Чахова и Надежда Чакърова.

„Разнообразната програма и различните инициативи, които организираме за осма поредна година, превръщат Beerфестът в традиционно място за срещи и прекарване на хубаво време заедно с близки и приятели. Една от нашите изненади е лимитирана серия на „Загорка“ със специална визия, посветена на емблематични места от Стара Загора, която представяме за първи път сега по време на фестивала“, заяви Олга Лавренова, изпълнителен директор на „Загорка“ АД, част от корпорация Heineken, и допълни: „Стара Загора е домът на нашата пивоварна. Тук сме родени, тук искаме да се развиваме и да предлагаме различни бири, с които да изненадваме нашите консуматори. Благодаря на всички старозагорци, партньори и колеги за подкрепата и че заедно можем да се забавляваме по време на Beerфестът.“

Тази вечер (31 август) първи на сцената на Beerфестът 2023 ще излезе Донко Марков, който ще потопи присъстващите в магията на традиционния български фолклор. След него публиката ще види Невена Цонева, а музикален финал на вечерта ще дадат любимите ТОНИКА СВ.

Третата вечер на Beerфестът ще е под знака на хип-хопа. След страхотното шоу миналата година отново DJ Stevie G Official и DJ Stanchika ще радват феновете на хип-хопа, но тази година в колаборация с Irie Bear. Старозагорецът Keranov пък ще реди хип-хоп рими заедно с Manata и JAY, ще има изпълнения и на Fyre & DJ Theo, както и на „Гумени глави“ и R&B Records All Stars.

На 2 септември Beerфестът ще е на рок вълна заедно с Rockstage, Nikeca, Linkin Park Real Tribute от Унгария и Red Hot Chili Peppers Ream Tribute от Сърбия.

През последната вечер на фестивала на сцената ще се качат „Остава“. Тази вечер ще има и още чудесна музика и публиката ще се наслади на „Аудиосфера“, Caliberty и Inner Glow.

Като част от инициативата на пивоварна „Загорка“ за отговорна консумация – „Карай трезво! Когато шофираш, не пий“, отново има осигурен безплатен автобус до и от Beerфестът, в часовете от 20:30 до 23:30 часа, в периода на провеждане на фестивала. На разположение на шофьорите е и широкото портфолио от безалкохолни бири с 0.0% алкохол.

Beerфестът се провежда от 2015 г. и с годините постепенно се превръща във важна част от календара със събития на Стара Загора. Негови организатори още от старта му са пивоварна „Загорка“ и Община Стара Загора, а партньори за втора поредна година са магазини „Аякс“, технически хипермаркет „Багира“ и ресторанти „Щастливеца“.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за Beerfest са публикувани на страницата на фестивала във Facebook: thebeerfest.