Херо не пести суперлативи за Императора

60

Старши треньорът на „Берое“ Димитър Димитров остана доволен от постигнатата победа над борещия се за евроизлаз отбор на „Славия“. Освен това наставникът на „зелено-белите“ не спести и своите суперлативи за голмайстора на тима Мартин Камбуров.

„Получи се динамичен и агресивен мач. Двубоят бе със сериозно темпо за българските стандарти. Спечелихме срещу силен отбор като „Славия“, а Заги (Загорчич, б.р.) е направил много добър отбор за нивото в България. Няма как да не ме радва такава победа“, започна Херо.

„В интерес на истината не бяхме толкова улеснени от факта, че залогът беше по-голям при тях. Играем честно и коректно. Съжалявам само за загубата срещу „Левски“, защото можеше да се борим за Лига Европа. Тази вечер срещу „белите“ може би беше най-силният ни мач. Затова не трябва да има съжаления!“, добави още той.

„Колкото до стореното от Мартин Камбуров, то мога да изрека само суперлативи. Започнах с него в началото на кариерата му. Взех го от „Спартак“ – Плевен, в „Локомотив“ – Пловдив. Беше млад, но показваше, че е голмайстор. Демонстрираше качества на лидер, стойностен човек и добър футболист. Всичко е видно и хората го оценяват. Такъв играч, при това на такъв пост, трудно се заменя, но ще направим всичко възможно, за да намерим точните хора“, заключи Димитър Димитров.

(СН)