Хванаха фермер да краде телетата на съсед

291

25-годишен жител на радневското село Тополяне е задържан след сигнал за кражба на четири женски телета от ферма в стопанския двор на някогашното ТКЗС. Сигналът на телефон 112 е бил подаден на 15 септември от 55-годишния Радослав Динев, който констатирал липсата на животните от обора призори в събота.

Ден по-късно белезниците щракнали около китките на Добрин Янев, животните били открити в гориста местност, недалече от фермата.

Задържаният също е животновъд, оборът му се намира на метри от стадото на Динев, двамата от доста време били във влошени взаимоотношения, коментира кметът на Тополяне Динко Динев.

Образувано е бързо досъдебно производство, очаква се до дни Янев да се изправи пред Темида за посегателството.

В ход е и досъдебно производство по сигнала на фермера Кънчо Кутев, който обяви парична премия от 20 000 лв. за информация относно въоръженото нахлуване в имота му край град Шипка, където отглежда 800 телета от месодайната порода Абърдийн Ангус.

Припомняме, че след полунощ на 15 септември неизвестни вандали са произвели 12 изстрела с ловна пушка и са унищожили соларните тракери за захранването на електропастирите, като щетата е за над 8 000 лв. Стрелците са били с мотор и са избягали по черни пътища. На този етап все още липсвала конкретика относно самоличността им, уточни началникът на РУ „Полиция“ Стойчо Крачолов. Той не изключва нападението да е в резултат на влошени взаимоотношения с ловци от местна дружинка.

Христо ХРИСТОВ