Хванаха кмета на гълъбовско село да шофира в нетрезво състояние

1352
Тази снимка на кмета на Мъдрец ни беше изпратена от жител на селото, твърдейки, че е от личния му профил във ФБ

Управникът на Мъдрец е седнал зад волана с 1.99 промила алкохол в кръвта, доказани с лабораторно изследване

В РУ – Гълъбово, е започнато досъдебно производство по чл. 343б, ал. 1 от НК срещу 43-годишен мъж, затова че на 8 март т.г. в гълъбовското село Мъдрец, по ул. „Славянска“ е управлявал лек автомобил „Опел“ след употреба на алкохол – 1.99 промила, установено по надлежния ред с извършено химическо лабораторно изследване, съобщиха днес от пресцентъра на ОДМВР. Засечката с органите на реда е станала около 22:30 часа.

В случая става дума за кмета на селото, предаде днес NOVA.

Дни преди това възмутен от случилото се местен жител на Гълъбово съобщи във ФБ. „Отново човек на висока позиция в община Гълъбово е заловен да шофира в нетрезво състояние, а именно кметът на село Мъдрец. Отново се показват хора, които си мислят, че законите за тях не важат и на есен трябва много добре да си помислим дали искаме подобни хора да ни управляват“.

Според непотвърдена информация кметът на Мъдрец е отказал проба с дрегер, заради което се е наложило вземането на кръвна проба, резултатът от която е 1.99 промила. Тоест местният управник, вероятно сред празника на жената, е седнал зад волана поне след изпити 200 грама концентрат.

(СН)