Хакатон „Дигитална Стара Загора“ набира участници от 8 до 11 клас

331

На 23 и 24 юни ще се проведе второ издание на Хакатон „Дигитална Стара Загора“ за ученици 8-11 клас от училищата в региона. Организатор е Сдружение „IT Стара Загора“, a домакин отново е ПГ по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“. Инициативата е част от програмата на първия по рода си технологичен фестивал Zara Tech Spring.

Хакатонът е уникален формат, на който младежите могат да се обединят и да открият силата на колективната работа и критично мислене. Насочен е не само към ученици с интереси в информационните технологии, но към такива, които искат да се развиват в сферата на дизайна, маркетинга, бизнеса и предприемачеството.

Тази година темата на Хакатона е „Дигитална Стара Загора“. С помощта на технологиите участниците ще търсят решение за популяризиране на събитията, които се случват в Стара Загора, но по една или друга причина малко хора разбират за тях и организаторите често не успяват да достигат до потенциалните посетители.

Учениците ще бъдат разделени на отбори и ще се изправят пред предизвикателството да излязат от зоната си на комфорт, да работят по реален проблем и да подобрят уменията си за работа в екип. Ще участват в дискусии, ще развиват своето креативно мислене и ще представят смели идеи в динамична екипна работа.

Хакатонът ще стартира на 23 юни в 15 часа, когато ще бъде официалното откриване. По време на него специалисти от бизнеса ще разкажат повече за проблема и казуса, който трябва да се разреши.

Същинската част ще се състои на 24 юни, когато в рамките на деня екипите ще работят по своята идея, която ще презентират пред жури. Най-добрите идеи ще получат подкрепа за реализирането си и допълнителни награди.

Всички, които имат интерес, могат да се регистрират на следния линк: https://forms.gle/bE7uo6Z2YTD1VmxJ8.

Повече информация може да бъде получена на тел.: 0887 755 805.

(СН)