Футболният „Берое“ – с дарение и за ЦСМП в Стара Загора

192

Професионалният футболен клуб „Берое“ направи вчера дарение на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – Стара Загора. Изпълнителният директор на „зелено-белите“ Илко Русев и клубният лекар д-р Николай Борисов лично предоставиха на Центъра висок клас комплекти за защита. Те включват защитен гащеризон, защитни очила, маски и ръкавици.

Освен това след проведен разговор с ръководството на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Града на липите бе решено за нуждите на болницата да бъде закупен висок клас анестезиологичен апарат с функции на интензивен респиратор. Апаратурата е избрана от ръководството на лечебното заведение и вече е поръчана. Предстои тя да бъде и доставена в определените срокове на производителя.

Както е известно футболистите и хората от спортно-техническия щаб намалиха своите възнаграждения за периода на извънредно положение в страната и средствата за това дарение идват от там.

„Отново изразяваме своята подкрепа в борбата срещу COVID-19 и своята надежда за скорошния изход от пандемията!“, заявиха от клуба.

Георги ГЕРЕНОВ