Удължават срока за услугата „Топъл обяд“ в община Казанлък

133

До 24 юли e удължен срокът за предоставяне на услугата „Топъл обяд“ по проект „Целево подпомагане с топъл обяд в община Казанлък“.

От началото на работата по проекта на 4 май до момента топла храна за обяд – супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт, всеки работен ден се доставя до дома на 200 потребители, които не могат да си я осигурят сами или с помощта на близките си в условията на обявената извънредна ситуация.

Дейностите по проекта се изпълняват от „Домашен социален патронаж“ – Казанлък. Информация и/или заявка за включване в услугата „Топъл обяд“ може да бъде подавана на телефон: 0884 600 281, 0431 98 285, както и на ел. поща: dspkz@abv.bg, всеки работен ден от 08:30 до 16:30 часа.

За да бъдат включени в „Топъл обяд“, потребителите трябва да попадат в следните целеви групи: Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина; Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение; Лица, които поради възрастта си или трайно увреждане не могат да се самообслужват.

В допълнение към доставянето на топлия обяд нуждаещите се могат да разчитат и на допълнителна подкрепа като закупуване на хранителни продукти, лекарства, продукти от първа необходимост. Покупките се извършват с техни лични средства.

(СН)