Уволненият шеф на БЕХ: Прави се опит да се овладеят дружествата в холдинга

871

„Несъстоятелни“ – така отстраненият изпълнителен директор на „Българския енергиен холдинг“ Валентин Николов определи пред bTV мотивите за освобождаването си.

Припомняме, че по-рано днес министър Андрей Живков освободи цялото ръководство на Българския енергиен холдинг (БЕХ) – Валентин Николов, Диян Димитров, Иван Андреев, Стелиан Коев и Александър Църноречки. На тяхно място, до провеждането на конкурс в шестмесечен срок, са назначени нови, непознати в енергийния бранш хора, които обаче имат дипломи от западни университети.

Валентин Николов, който беше депутат от ГЕРБ и напусна парламента заради обявения от МЕ конкурс за членове на Съвета на директорите на БЕХ на 29 януари, е на мнение, че се правят опити да се овладеят дружествата.

„Имам сигнали и то обективни за комерсиални щения по дружествата (б.р. част от които са „Мини Марица-изток“ ЕАД и ТЕЦ „Марица изток 2″), които не са били изпълнени и те съответно ако не овладеят холдинга. Има и политическа цел. Много е атакуван министърът за това, че е безгръбначен – и реши да покаже гръбнак“, смята бившият вече шеф на БЕХ.