Трима старозагорци, хванати да превозват голямо количество кокаин, застават пред Темида утре

1799
Момент от полицейската акция по пътя към село Ракитница в петък

Трима старозагорци, хванати при превозване на голямо количество кокаин, ще застанат пред Темида на 3 май с искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Двама от групата са стари познайници на местните криминалисти, от 2019 година те са сред привлечените по дело за притежание и разпространение на наркотици под юрисдикцията на вече бившата специализирана прокуратура.

Третият задържан е непознат за полицаите, но точно в неговия автомобил са били намерени пакетите с тузарската дрога. Евгени Димов-Цайса, Иван Желев-Принцесата и Даниел В. бяха задържани при зрелищна акция на 30 април следобед по трасето на главния път от Чирпан към Стара Загора в района на отбивката за село Ракитница.

Тримата пътници в двата автомобила прекараха край канавката часове наред с белезници, целият район беше отцепен от маскирани полицаи, докато вървеше огледът. Тримата са задържани с прокурорска заповед до 72 часа, иззетата дрога е предадена за лабораторен анализ, повдигнато е обвинение за държане с цел разпространение на наркотични вещества.

Двамата стари кримигерои са поискали веднага адвокатска защита, на Даниел е назначен служебен защитник.

За последно имената на Евгени и брат му Дончо Дончев се появиха в публичното пространство през октомври 2019 година при отново шумна акция на ГДБОП в Стара Загора, тогава пострада баща им Иван. Мъжът получи сърдечна криза при появата на маскираните антимафиоти пред вратата на семейното жилище на улица „Ген. Гурко“ 104.

Близо час прекара на 11 октомври, проснат на земята с белезници, 40-годишният тогава Дончо, който се прочу с побоя над футболния рефер Светозар Маринов през 2001 година преди срещата на ПФК „Берое“ с ЦСКА. Няколко години по-късно със самоделна бомба бе взривен автомобилът, ползван от майка му. През 2015-а пък бившият кикбоксьор бе задържан с крадено от Несебър БМВ 335, като в купето бе намерен пистолет със заличени номера.

Христо ХРИСТОВ