Тракийският университет получи „академичен оскар“ в направленията „Ветеринарна медицина“ и „Животновъдство“

190

И тази година Тракийският университет получи призовото място в направленията „Ветеринарна медицина“ и „Животновъдство“ на традиционните ежегодни награди на „24 часа“, които са подкрепени от МОН и са съобразени с официалната класация на рейтинговата система за 2020 г. за висши училища в страната.

Онлайн събитието започна с дебати на тема: „Най-добрите университети – близо до бизнеса“. Домакини на срещата бяха министърът на образованието Красимир Вълчев, изпълнителният директор на „24 часа“ Венелина Гочева, проф. Николай Вълчанов от КРИБ и Георги Стойчев от Консорциума за рейтингови класации. Участници бяха представители на най-успешните фирми в България и ректорите на наградените университети.

Наградата на старозагорската Алма матер беше връчена от проф. Николай Михайлов, който наскоро беше удостоен с почетната титла на Тракийски университет Доктор Хонорис Кауза: „Поздравявам ректора на Тракийски университет доц. Ярков и екипа му за начина, по който надграждат развитието на висшето училище“, заяви проф. Михайлов, припомняйки 100-процентово изпълнение на държавния план за прием на студенти; патентоване името на университета и стартиране производството на биопродукти от мляко и месо, както и разкриването на Институт за устойчив преход и развитие в структурата на ТрУ, в партньорство с Техническия университет – София, Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, общинските власти, национално представителни организации на работниците и служителите.

„За мен е чест и привилегия да получа тази престижна награда за втора поредна година като ректор на Тракийския университет“, отбеляза доц. Ярков. Пред присъстващите той съобщи новината, че на 1-ви март на територията на университета ще отвори врати първата ветеринарна болница в България.

(СН)