Топдизайнерът Жени Живкова изработи новите рокли на Царица Роза и нейните подгласнички

556
Дизайнерът Жени Живкова с роклите на Царица Роза и нейните подгласнички, изработени в нейната модна къща

Известният български моден дизайнер Евгения Живкова вчера лично представи в Културно-информационния център на Казанлък новите рокли на Царица Роза и нейните подгласнички. Пред кмета Галина Стоянова тя сподели, че роклите, ушити от нейната модна къща, са вдъхновени от очарованието на красивата казанлъшка роза Дамасцена. Направени от тафта, която е поръчана специално за момичетата. Роклята на Царица Роза в горната част е в два цвята – розов и бордо, детайли, изработени от пайети, пресъздават розови мотиви.

Новите елегантни рокли ще бъдат носени от Царица Роза Кристина Попова и нейните подгласнички Нона Ангелова и Дебора Маркова по време на най-важните събития на Празника на розата `2023 – церемонията по коронясването на площад „Севтополис“ тази вечер, 2 юни, което дава начало на кулминационните дни на 120-ия Празник на розата, ритуала „Розобер“ и празничното шествие по централните булеварди в града в неделния ден, 4 юни.

Роклите на Жени Живкова продължават изисканата модна тенденция на Мариела Гемишева и нейните царствени рокли, създадени преди пет години.

Новите рокли падат свободно, като подчертават красотата на женското тяло. Изработени са за малко повече от два месеца, разказа дизайнерът.

(СН)