Тихомир Иванов завоюва деветата си титла в зала

86

Състезателят на СК по лека атлетика (СКЛА) „Берое“ – Стара Загора, Тихомир Иванов спечели титлата в скока на височина от Националния шампионат за мъже и жени. Надпреварата се проведе в столичната зала „Асикс Арена“, а най-добрият ни скачач, който по принцип се готви в Гърция, завоюва златния медал, след като преодоля 223 см. Така финалистът на Олимпийските игри в Рио де Жанейро ‘2016 и шампион от Универсиадата заслужи деветата си титла на закрито. Иванов направи опити и на 226 см, но те бяха неуспешни.

Сребърното отличие в сектора заслужи Габриел Митов от „Спринт“ – Червен бряг, скочил 204 см, а бронзът отиде при неговия съотборник Янислав Илиев, справил се със 195 см.

Ирен Саръбоюкова от „Хеброс“ – Харманли, пък защити националната си титла в скока на височина при жените в зала. 16-годишната възпитаничка на Димитър Карамфилов, която миналата година спечели бронз на Европейския младежки олимпийски фестивал в Банска Бистрица, постигна 178 см.

Сребърния медал в скока на височина при жените спечели шампионката в петобоя Вивиан Кръстева от „Рилски атлет“ – Самоков, справила се със 160 см, а бронза си поделиха Виктория Миланова от АК „Плевен ‘2014“ и Стела Гешева – „Хеброс“, скочили по 155 см.

Иначе Тихомир Иванов намери място и в Топ 10 на анкетата „Спортист на годината“ в Града на липите, но неговия приз получи носителката на световен бронз в скока на височина Емилия Драгиева, която е и шеф в СКЛА „Берое“.

(СН)