Телефонен измамник прибра 3 бона и злато от 21-годишна старозагорка

60
В кош за смет по една от алеите на парк "Зеления клин" оставила торбичката с парите и златото 21-годишната жертва на измамниците

С близо 3 бона в левове, евро и долари и няколко златни накита се разделила 21-годишна старозагорка, която била оплетена в мрежата на изкусен телефонен измамник.

След продължил повече от час разговор по телефона младата дама била убедена, че трябва да помогне на полицията за задържане на група опасни престъпници, но затова трябва временно да предостави на разследващите наличните си пари и бижута. Те щели да й бъдат върнати, веднага след като бандитите бъдат закопчани. В добавка старозагорката щяла да получи и лична среща с главния прокурор Иван Гешев, за да й благодарят за съдействието.

Старозагорката занесла около 12:00 часа на 17 септември найлонов плик с 2 300 лева, 300 $ и 200 евро заедно с чифт обеци, златни гривни и синджирче от благороден метал в парк „Зеления клин“ в родния си град. Там според указанията на измамника оставила пачките в кошче за смет и се върнала обратно в дома си, за да чака ново обаждане. Няколко часа по-късно, след разговор със свой близък за случилото се, разбрала, че е жертва на класически измамнически трик и подала жалба в Първо РУ „Полиция“. По случая е образувано досъдебно производство по член 209, ал. 1 от НК.

Това е първи случай на телефонна измама в Стара Загора за последните два месеца, до сега не е имало толкова млада жертва, коментират криминалисти с дълъг стаж. Аналогичен случай имаше през януари м.г., когато 11-годишно дете от Града на липите беше изнудено да остави 53 400 лв. и злато под паркиран на улица „Стефан Стамболов“ лек автомобил.

Петър ХРИСТОВ