Тежко гостуване чака „Берое“ в Града на люляците, „Верея“ посреща „канарчетата“ у дома

582

Футболният рефер Николай Йорданов от София ще ръководи сблъсъка от ХХХ кръг на Първа професионална лига (ППЛ) – Първа шестица, между отборите на разградския „Лудогорец“ и заралийския „Берое“. Срещата е предвидена за утре, 18 април, като ще играе на стадион „Лудогорец арена“ от 20:30 часа. На Йорданов първи помощници в Града на люляците ще са Мартин Ангелов и Илиян Капарашев, а за четвърти съдия на двубоя бе избран Георги Дойнов. Допълнителни асистент-съдии (ДАС) ще са Петър Костадинов и Драгомир Драганов, а съдийски наблюдател – Георги Виделов. След успеха в събота над „канарчетата“ наставникът на „Берое“ Александър Томаш заяви, че „зелено-белите“ отиват в Разград без страх и ще се надиграват с шампиона. Бранителят Камен Хаджиев също смята, че заралии вече имат сили и характер, за да може да мерят сили с най-добрите. Националът е уверен, че добрите впечатления от показаното ще бъдат затвърдени на терена в Разград…

В другия мач със заралийско участие „Верея“ приема „Ботев“ – Пловдив. Срещата е първа от утрешната програма на ХХХ кръг и ще стартира в 15 часа на стадион „Трейс арена“ в старозагорския кв. „Кольо Ганчев“. Главен арбитър на двубоя ще е Георги Димитров, с помощници Андрей Николов и Димитър Стоилов, а четвърти съдия – Мирослав Иванов. Зад двете врати ще оперират като ДАС Станимир Тренчев и Мустафа Шефкет, а за съдийски наблюдател бе избран Веселин Йорданов.

В четвъртък пък ще има мачове и от шампионата на Втора професионална лига, където играе тимът на „Ботев“ – Гълъбово. От 17 часа „енергетиците“ ще гостуват на разградския „Лудогорец 2“, а главен съдия ще бъде Васимир Маруан Ел-Хатиб. Като негови асистенти ще се подвизават Станислав Станев и Калин Киров, а като четвърти рефер – Никола Атанасов. За съдийски наблюдател футболната ни централа определи Георги Йорданов.

Георги ГЕРЕНОВ