С ритуал почетоха паметта на загиналите при трудови злополуки миньори и енергетици

386

С ритуал пред паметника на загиналите при трудови злополуки работници и служители по време на строителството и експлоатацията на минно-енергийния комплекс „Марица изток“ в Раднево на 28 април „Мини Марица-изток“ ЕАД отбеляза Световния ден за безопасност и здраве при работа. В него участваха мениджърският екип на въгледобивното дружество, управителите на трите рудника, социалните партньори, работници и служители.

С поднасяне на венци и цветя и едноминутно мълчание те почетоха паметта на загиналите по време на производствени аварии и трудови злополуки в енергийния комплекс. Паметникът, в близост до управлението на „Мини Марица-изток“ ЕАД, е изграден със средства на фирмената синдикална организация на КНСБ през 2004 г. Всяка година на този ден пред него се отдава почит на загиналите при трудови злополуки миньори и енергетици. Тази година мотото на традиционната инициатива е „Здравето и безопасността са основни трудови права. Да запазим живота на работното място!“

През последните 10 години в „Мини Марица-изток“ ЕАД се отчита трайна тенденция за намаляване на смъртните случаи и наранявания на работното място. Грижата за здравето и съхраняването на живота на работниците и служителите на дружеството е първостепенна величина и приоритет за ръководството, което предприе строги противоепидемични мерки за ограничаване на заболяването от COVID-19 на територията на комплекса. Организирана е ваксинационна кампания, осигурени са различни ваксини по избор за желаещите да се включат, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

(СН)