С над 800 ученици започна новата учебна година Руската гимназия

629

За 57-и път стотици ученици, родители и учители дадоха начало на новата учебна година в СУ „Максим Горки“, известно сред старозагорската общественост като Руската гимназия. Официалното откриване започна с химна на Република България и издигане на националния флаг. В церемонията участие взе областният управител Гергана Микова. 829 ученици ще се обучават през настоящата година в учебното заведение.

За първи път училищния праг прекрачиха 46 първокласници.

СУ „Максим Горки“, на което през лятната ваканция бе извършен частичен ремонт на дворното пространство, може да се похвали, че през настоящата година гласува доверие на трима млади учители, които правят своите първи крачки в професията именно в старозагорската Руска гимназия. „Всеки първи учебен ден е едно ново начало. Емоцията е положителна. Чака ни, надявам се, една успешна учебна година“, заяви директорът на училището Марияна Пенчева.

И през тази година възпитаниците на авторитетното училище ще се обучават в двусменен режим. Търсенето на най-правилното решение за преминаването в едносменен режим на обучение от страна на местната администрация и училищата в града ще продължи и в следващите месеци. Това увери г-жа Пенчева. Тя бе категорична, че сградата, която е на два етажа и разполага с 22 класни стаи, е напълно недостатъчна за въвеждането на едносменен режим за 33-те паралелки.

„Вие сте тук, за да вземете знанието от нас“, подчерта по време на официалното откриване Марияна Пенчева.

Живко ИВАНОВ