С близо 380 000 лева Община Казанлък ще подкрепи здравните си заведения

238
Общинската болница на Казанлък - МБАЛ "Д-р Христо Стамболски"

Единодушно Общински съвет Казанлък одобри вчера финансова подкрепа за общинските здравни заведения – близо 300 000 лева за МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и 80 000 лева за „ДКЦ – Поликлиника – Казанлък“.

Финансирането на казанлъшката болница ще даде възможност за ремонт на отделението по хирургия. С предоставените 250 000 лева за тази цел ще бъде осигурена адекватна среда за работа в пандемична обстановка, превеждане на инфраструктурата в готовност за посрещане на пациенти с инфекциозни заболявания. „Ще разчитаме да се направят необходимите процедури бързо и да намерите коректни фирми за ремонтните дейности“, призова ръководството на болницата кметът на Казанлък Галина Стоянова.

С други 40 000 лева от общинските средства за МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ще бъде обезпечено закупуването на скъпоструващи медикаменти, защитни облекла, дезинфектанти, зареждане на кислород и други, за да бъде подготвено лечебното заведение за нови пандемични вълни.

80 000 лева е гласуваната за „ДКЦ Поликлиника – Казанлък“ сума за проектиране и изграждане на така необходимия товаропътнически асансьор. В мотивите на управителя д-р Красимир Пейчев се посочва, че съоръжението ще допринесе за свързването на петте етажа по вертикала и лесен достъп до кабинетите, което е от голямо значение по време на пандемия и за хората в безпомощно състояние.

„Благодаря Ви, че гласувахте единодушно парите за здравеопазване и така трябва, защото здравеопазването е важен приоритет за всички!“, приветства вота на общинските съветници кметът Галина Стоянова.

(СН)