„Студентите“ отново прекършиха „зелените“

163

Баскетболните „Академик – Пловдив“ и „Берое“ предложиха емоционален завършек на II кръг от сезона в НБЛ. В едно от дербитата на кръга „студентите“ регистрираха първи успех за кампанията – 84:78.

И двата състава влязоха в срещата след турнета в Балканската лига през миналата седмица. На пейката на домакините имаше на разположение само трима баскетболисти, а общо седем влизаха в игра. Мачът вървеше равностойно от първата минута, като Александър Янев даде тон на „Берое“, но новите попълнения на пловдивчани Ефе Юртлу и Неманя Бешович се изявяваха от другата страна. Във втория период домакините показаха доста повече от противника и дръпнаха напред с отлични поредици, за да водят с 45:36 на почивката.

„Берое“ реагира веднага след подновяването на играта в третата част, в която от своя страна показа, че може и има битка в себе си. Старозагорци надвкарваха „Академик“ в тази четвъртина и изравниха резултата в края до 63:63. Така в последния период двата отбора започнаха нещата отначало, а след това равенство имаше още няколко поред. Надлъгването продължи, но турското попълнение Юртлу вкара важни пет точки в средата на частта и даде аванс на „студентите“ при 74:68. С четири минути до сирената разликата скочи и до 8 точки. „Берое“ не се отказа да се бори, но в заключителните моменти вече нямаше място за обрата.

Със 17 точки и 12 борби за „Берое“ се отчете Александър Янев, а 15 пункта добави Седариан Рейнс. Именно Янев сподели след двубоя, че ако „зелените“ не подобрят играта си в защита, ще страдат много…

Двата тима се срещат отново след само два дни, в мач от Балканската лига.

(СН)