Стопанският факултет на ТрУ дипломира 138 икономисти

135

С посрещане на знамето на Стопански факултет на Тракийски университет – Стара Загора, на музикалния фон на студентския химн и химна на България започна тържествената церемония по връчване на дипломите на 138 абсолвенти.

Стопански факултет на Тракийски университет дипломира 122 бакалаври и 16 магистри по икономика от три бакалавърски специалности (Аграрна икономика, Регионална икономика и Бизнес икономика) и шест магистърски специалности (Финанси и счетоводство на фирмата, Икономика и управление на бизнеса, Икономика на алтернативния туризъм, Икономика и мениджмънт на човешките ресурси, Предприемачество и стратегически маркетинг, Икономически анализ и проекти за регионалното развитие).

Абсолвентите бяха поздравени от ректора на университета доц. д-р Добри Ярков: „Вие завършвате един от младите факултети на Тракийския университет, който през последните години набра такава сериозна скорост, че вече и големите икономически университети се съобразяват с него и той върви с една много добра репутация и имидж. Гордея се, че когато посещавам държавни, местни и бизнес институции, виждам там да работят възпитаници на Стопанския факултет. Те имат добро кариерно развитие, което се дължи на добрата подготовка, която са получили тук. Не се съмнявам, че и Вие сте добре подготвени, надграждайте, не късайте връзката с университета, може да продължите като докторанти и асистенти тук. Желая Ви попътен вятър и сбъдване на мечтите Ви.“

Новодипломираните икономисти бяха приветствани и от декана на факултета доц. Блага Стойкова, и от зам.-кмета Иванка Сотирова, която ги покани на работа в Община Стара Загора.

„Общината и цялата област разчитаме на подготовката на тези кадри, защото днес, повече от всякога, те са ни нужни, нужни са на цялата икономика на страната, но и за града, особено с перспективите, които предстоят, са крайно необходими. Обръщам се към цялата академична общност на Тракийския университет и ги поздравявам за работата им в тази пандемична обстановка. Университетът беше един от първите, който въведе по най-нов начин провеждането на кандидатстудентските изпити и цялостното обучение. Уважаеми преподаватели, поклон пред Вашето дръзновение, упоритост и резултатите, които постигате. Стопанският факултет е с нови специалности, на които Общината много разчита, те са изключително важни за бъдещото развитие на града и региона, на страната. Общинска администрация е готова да Ви приеме на работа, защото имаме необходимост от подготвени кадри като Вас“, отбеляза в словото си зам.-кметът.

Преди да получат своите дипломи, абсолвентите положиха клетва, а отличниците имаха честта да бъдат лично поздравени от ректорското и деканските ръководства, както и от представители на държавни администрации и бизнес институции.

Бляскавата церемония беше украсена с изпълнения на децата от джаз балет „Каприз“ и завърши с музикален подарък за всички – изпълнение на старозагорската рок група Downtown, чийто солист е старозагорският адвокат Димо Димитров.

(СН)