Стартира ремонт на опасно за обитаване кметство

264
На 8 септември стартира укрепването на сградата на кметството

Укрепване на основите и първия етаж на кметството в казанлъшкото село Голямо Дряново започна в края на миналата седмица. До спешния ремонт се е стигнало след конструктивно обследване на сградата, след сигнали от кметството и местния жител – бизнесмена Недко Младенов, което е установило, че тя е конструктивно опасна за обитаване. Със заповед на кмета на Община Казанлък са били наредени мерки за преместване на служителите и затваряне на сградата и е възложено изработване на проект за конструктивно укрепване и реновиране. Проектът е изготвен от арх. Николай Николов и инж. Стефка Райнова, който след съгласуване получи и разрешение за строеж. Общата стойност на укрепването и реновирането, с изграждане на нова фасада и скатен покрив ще струва около 200 000 лв.

Срещата на кмета на Казанлък Галина Стоянова с проектантския екип и жителите на Голямо Дряново, по време на която са били обсъдени етапите на ремонта

На 8 септември на среща на жителите на селото с проектантския екип и кмета на община Казанлък Галина Стоянова са обсъдени етапите на изпълнение. Първият етап – конструктивно укрепване на основите и първия етаж, съгласно земетръсните норми, започна същия ден и се изпълнява от фирма „Мегастрой М“ ЕООД за 60 000 лв., осигурени от бюджета на Община Казанлък. Вторият етап за смяна на покрива и затваряне на фасадата ще се довърши през 2024 г.

Очаква се след ремонта кметството на Голямо Дряново да придобие вида на възрожденските къщи в китното селце.

(СН)