Старозагорци отново ще преживеят една незабравима Нощ на музеите

345

На 3 юли в Стара Загора ще се проведе Европейската нощ на музеите. И тази година организатори на събитието са Община Стара Загора и музейните институти, и галерии в града. От 19:00 до 24:00 часа жителите и гостите на града ще могат да се насладят на богата програма от инициативи. Официалното откриване ще се състои от 19:00 часа на централния вход на Регионален исторически музей – Стара Загора. Участие ще вземат Общинският духов оркестър и клуб за български народни танци „Тракийци“.

Любителите на фотографията ще могат да „запечатат“ момента в специалните кътове за снимки.

В музей „Неолитни жилища“ от 20:00 до 22:00 часа ще се проведе демонстрация на техники и материали при изработването на съвременна мозайка, организирана от „Арт мозайка“ ЕООД и участници в Четвъртото национално биенале „Мозайката днес“.

От 20:00 часа в Градска художествена галерия – Стара Загора, ще започне клавирен концерт на проф. Жени Захариева „Семейство Шуман и приятели“.

В музей „Литературна Стара Загора“ от 20:00 ще бъде открита първата самостоятелна художествена изложба на старозагореца Георги Георгиев.

В емблематичната Нощ на музеите посетителите ще имат възможност да се насладят на изложби, концерти, експозиции, представления, забавни ателиета, срещи с творци и др.

Входът за обектите ще бъде свободен.

(СН)