Старозагорци завоюваха шампионската титла по спортен риболов на плувка

715
Отборът-шампион

Отборът на СКР „Стара Загора“ е новият републикански шампион по спортен риболов на плувка. Титлата беше завоювана на националния шампионат, който се проведе на язовир „Овчарица“.

Отборът на заралии бе в състав Калин Митранов, Валентин Тотев, Деян Дяков, Костадин Костадинов, Емилиян Динев. Звезделин Джуров – главен рънър, Александър Мечев – секретар на клуба, Юри Цветков – резерва и помощник рънър.

Състезателите показаха отлични умения в риболова на каракуди, платики и бабушки, които съставяха масовия улов. Във всеки от маншовете за челно класиране в сектора се изискваше между 15 и 20 кг риба в живарника.

С шампионската титла старозагорци се утвърдиха като клуб No 1 в спортния риболов на плувка у нас за последното десетилетие. От 2012 г. насам съставът начело с многократния шампион Калин Митранов е бил пет пъти носител на шампионската титла, три пъти вицешампион, веднъж бронзов медалист и два пъти четвърти. Освен това през 2019 г. СКР „Стара Загора“ стана трети на Световното клубно първенство в Хърватия, което е и най-доброто класиране за клубове изобщо.

Лидерът на СКР „Стара Загора“ Калин Митранов, който този сезон спечели пет от общо шест възможни секторни победи, коментира: „Победихме в шампионата с много добре разработена отборна тактика, за което поздравявам всички в отбора ни. Винаги е било така, никога не сме излизали от четворката. Не държа състезателите ни да бъдат непременно на първо място в сектора си, важното е да са в челото и да не товарят отбора с много наказателни точки. Първенството тази година се характеризираше с много уловена риба. „Овчарица“ е отличен водоем за провеждане на състезания, а преди това на „Мандра“ направихме силен риболов на къса щека. В друг случай може да чуете, че сме печелили състезания с тактика „на късо“ и улов на дребосъци близо до брега. Сега три от секторните ми победи бяха на мач, другите две – на щека. На всички колеги бих казал: има два вида риболов – правилен и неправилен“.

(СН)