Старозагорски пенсионер заради проблемите в „Български пощи“: Върнаха ме в миналия век!

256
На много места в страната пред пощенските станции имаше опашки

От 9 май стартира изплащането на майските пенсии в страната. Заради хакерската атака, ударила системите на „Български пощи“, беше очаквано, че проблеми ще има за хората, които получават своите пари на гише в институцията, въпреки че от държавното дружество увериха, че са създали необходимата организация за изплащане по ведомост на настоящ адрес.

Репортерска проверка на медията ни показа, че за разлика от други градове в страната, в Стара Загора процесът протича без сериозно напрежение и опашки. Проблемите обаче далеч не са отстранени. На гишетата в сградата на Пощата пенсионерите могат да получат средствата срещу подпис. Бележка информира, че на конкретния пункт пенсиите си получават родените между 1.01.1941 г. и 31.12.1946 г. Служителите на пощата насочват получателите при необходимост.

„Върнахме се в миналия век“, коментира старозагорски пенсионер, който в късния следобед беше успял на получи пенсията си.

От НОИ информираха, че пенсионерите, чиито средства се превеждат по банков път, вече имат заредени сумите си. Изплащането на пенсиите в страната ще продължи до 20 май.

Живко ИВАНОВ