Старозагорски младежи ще помагат на хора в нужда

277

Членовете на Младежки общински съвет Стара Загора започват на 28 януари т.г. втората благотворителна целогодишна кампания „Дари, за да зарадваш – 2“.

Първата благотворителна кампания през 2018 година бе за събиране на ученически пособия, дрехи и играчки за едно старозагорско училище.

Тази година кампанията на младежите има за цел да помогне на човек в нужда. „Ние, а и всички граждани, към които се обръщаме, можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година. Ако искаш да зарадваш хората до теб, направи скромно дарение на човек в нужда, за който един топъл обяд значи много“, анонсираха от МОС.

В кампанията може да се включи всеки, който има желание и възможност да дари поне един пакет хранителни продукти или консерви с дълготраен срок на годност.

Събраните продукти ще бъдат предоставени на социалните кухни към църквите „Св. Димитър“ и „Св. Паисий Хилендарски“ в град Стара Загора.

От младежката организация уточняват, че желаещите да дарят хранителни пакети (боб, ориз, леща, грах, макаронени изделия, нишесте, брашно, сол, захар, олио или консерви) трябва да са с дълъг срок на годност и без нарушение на опаковката.

Даренията се събират в Младежкия дом – бул. „Св. патриарх Евтимий“ 176 – всеки работен ден от 08:30 до 21:00 часа през цялата година. Повече информация може да бъде получена на тел.: 042 639 974, а за учениците и от представителя на Младежки общински съвет в съответното училище.

(СН)