Старозагорски криминалисти иззеха над 1 килограм метамфетамин

186

Общо 1030 грама наркотични вещества – метамфетамин, са иззети от криминалисти от ОДМВР – Стара Загора, Второ РУ и служители от сектор „СТД“ при ОДМВР по време на специализирана полицейска операция, проведена на 12 март в областния град.

Малко над един килограм от наркотика е бил намерен при извършен личен обиск на 44-годишен мъж и на ползвано от него жилище. В лек автомобил на паркинг в близост до път са задържани двама мъже – на 42 и 39 години, в момент на извършване на сделка с наркотично вещество. В колата са установени и иззети полиетиленови пакетчета, съдържащи метамфетамин с тегло около 1.4 грама. В съседно паркирана кола е задържан 36-годишен мъж. При проверка на адрес в старозагорското село Могила, обитаван от 28-годишна жена, е открита зелена тревиста маса – марихуана, с тегло 0.36 г и бяло кристалообразно вещество – метамфетамин, с тегло 0.35 г.

Общо петима мъже и една жена са били задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1 от НК. По досъдебното производство в качеството на обвиняеми са привлечени двама мъже на 44 и 42 години за извършено престъпление – държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с Постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

(СН)