Старозагорски деца станаха шампиони по тенис на корт

151

Малките тенисисти от старозагорския СК „Августа Траяна“ спечелиха първо място в отборното класиране на Държавното първенство за деца до 10 години. Надпреварата се проведе в Бургас, а Ния Синчанова, Симеон Терзиев, Мария Златева, Момчил Апостолов, Рая Маркова и Даниел Петков надиграха съперниците си и безапелационно грабнаха купата…

Те бяха поздравени от ресорния зам.-кмет Красимира Чахова и получиха благодарствени грамоти от Община Стара Загора.

„Радвам се, че днес имаме възможност да поздравим тези малки шампиони, да благодарим и на треньорите им за усилията, за търпението да ги запалят за спорта“, заяви Чахова. След това тя припомни, че това е втора титла за клуба след завоюваната през 2018 г. и допълни, че в този клуб е традиция да се работи здраво с подрастващите.

„Беше трудно състезание, но всички сме радостни, турнирът беше много силен. Първото място е много престижно, защото не е лесно да се „сглоби“ отбор, особено от малки деца“, обясни треньорът Даниел Петков.

„Малчуганите се трудят много, обичат да играят тенис, а нашата задача е да съхраним интереса им. Надявам се да продължим с успехите!“, пожела и другият треньор Иван Петров.

В клуба тренират над 150 деца от различни възрасти. Най-малката състезателка от отбора Ния Синчанова е едва на 7 години. Малките спортисти споделят, че всяко състезание носи предизвикателства, но пък е добре, когато победиш. Те тренират по три-четири пъти седмично. Справят се и с училището, и със спорта.

В момента на кортовете в Стара Загора се провежда Държавното първенство за тенисисти U18, очаква се и в него да има състезатели от Града на липите на финала…

(СН)