Старозагорските читалища представиха дейностите си за изминалата година

94

Заседание на общинските читалища за разпределение на годишните им субсидии се проведе днес в Стара Загора. На него присъстваха ресорният зам.-кмет Милена Желева, началникът на отдел „Култура“ Диана Атанасова, председателят на Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания към Общинския съвет Дарин Петков, както и представители на читалищните структури.

„Радостно е, че през последните няколко години повечето читалища към Община Стара Загора развиват дейност, на която могат да завиждат много общини. Имате моята подкрепа и волята да вървим напред заедно, да правим по-смели крачки както в изготвянето на културния календар, така и в намирането на подходящи бази за вашата дейност“, заяви по време на срещата Милена Желева „Общината инвестира поетапно средства за ремонт на читалищата и в града, и в селата. Посещавала съм голяма част от сградите – знам недостатъците, но знам и многото подобрения, които бяха направени през последните два мандата“, обобщи ресорният зам.-кмет. Пред присъстващите тя представи подробности, свързани с предстоящото приемане на бюджета на общината за 2020 година, обяснявайки, че ще се работи в посока да няма ощетени читалища заради залагането на по-малко средства за събитийния календар.

На заседанието всяко читалище презентира своята дейност за изминалата 2019 г. Бяха представени акцентите, предстоящите събития и тематичните празници за настоящата 2020 г.

Дарин Петков и Милена Желева изразиха дълбокото си уважение към читалищните дейци и им благодариха за всеотдайността им.

(СН)