Старозагорските социалисти настояват за национален протест срещу управлението на Борисов

101

Общинският съвет на БСП – Стара Загора, подкрепя внасянето на вот на недоверие на правителството на ГЕРБ и „Обединените патриоти“ и организирането на национален протест срещу управлението на Борисов в защита на правата на българите, съобщиха от партийната структура. Тази позиция е била подкрепена на заседание на старозагорските социалисти, проведено на 6 юли.

„Обстановката в държавата става все по-нетърпима. Действията на управляващите по време на извънредното положение, в условията на неизвестност и естествен страх, и притеснение у гражданите, дадоха на правителството на Бойко Борисов известна подкрепа. Но днес все по-остро се проявяват хаотичните действия на управляващите, както и липсата на цялостна политика и решения в защита на обикновените хора“, гласят част от мотивите на гласувания документ.

Според членовете на Общинския съвет в тази обстановка БСП, „бидейки вярна на своята социална същност, е политическата сила, която е призвана и следва да поведе протестите на българските граждани. Подчертаваме – БСП, а не измислени или конюнктурни политически проекти или водачи“. Старозагорските социалисти призовават националното партийно ръководство да прояви зрялост, мъдрост и отговорност в тази сложна и трудна за обществото и българските граждани обстановка. „БСП е пред избори. Но нека подготовката и участието ни в тях бъде време на обединение, разговор за политиката и посоката на развитие на България и действия на левите сили в интерес и защита на хората на труда. Националният съвет на БСП да бъде инициатор на силни, мобилизиращи и обединяващи политически действия, показващи, че именно БСП е алтернативата на това управление и че за всеки от нас най-горе стои националният интерес“, настояват старозагорските социалисти. В позицията си те предлагат в навечерието на внасянето на вота на недоверие БСП заедно с леви, центристки и национално отговорни партии и граждански сдружения да организира национален протест срещу управлението на Бойко Борисов, в защита на трудовите и социални права на българските граждани.

Позицията на старозагорските социалисти е изпратена до Националния съвет на БСП и до Парламентарната група на коалиция „БСП за България“.

(СН)