Старозагорската балетна школа „Па де Кре“ спечели проект „Танцът е здраве“

342
Кремена Костова-Гайдарова със свои чаровни възпитанички по време на репетиция

20 ученици ще могат трайно да се докоснат до магията на балета с безплатни занимания. Записванията са до 20 януари

Старозагорската балетна школа „Па де Кре“ с ръководител и балетен педагог Кремена Костова-Гайдарова спечели проект „Танцът е здраве“ – Договор No LI 159-89/2021, за превенция и борба с наднорменото тегло и детското затлъстяване по програма „Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство 2021“ с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ на стойност 15 000 лева.

Проектът има за цел да промотира здравословния начин на живот чрез въвеждане на културно-образователна програма, развиваща физическата активност сред 20 деца на възраст от 7-10 години от общообразователните училища в Стара Загора и региона. Чрез реализирането на проекта организацията ще въздейства на проблема с детското затлъстяване, чийто процент се покачва драстично последните десетилетия, а пандемията от COVID-19 го влошава допълнително.

Проектът предоставя безплатна възможност на 20 ученици трайно да се докоснат до магията на балета чрез безплатни занятия като начин за подобряване на здравето и физическото развитие сред подрастващите, възможност за себеизразяване и самоизява, стимулиране на творческото мислене, креативността и артистичността, насърчаване на ангажираността, самодисциплина и отговорност.

В продължение на девет месеца учениците ще имат ежеседмични уроци по балет с квалифицирани балетни педагози и упражнения за обща физическа подготовка. Залата, в която ще се провеждат занятията, отговаря на изискванията за разположение, квадратура и професионално оборудване.

Една от дейностите, предвидена в проекта, е провеждането на събитието „Прегърни здравето“ за широката общественост, в рамките на което участниците по проекта ще имат възможност за изява.

Учениците, които желаят да се включат в проекта, могат да бъдат записани от родител/и до 20 януари 2022 г. от 17:30 до 19:30 часа в администрацията на БШ „Па де Кре“ на адрес: гр. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ 131, ет. 1.

Ще бъдат приети всички желаещи до попълване на капацитета по проекта.

(СН)